Nukalla alkoi tänään juoksut, jeeee!Tasan 8kk ikäisenä. Itseasiassa katsoin jo eilen sen huoneessa, että sohvalla olisi ollut läikkiä, mutta muuten ei näyttänyt tiputtavan. No tänään sohvalla oli vähän enemmän läikkiä :) Nyt Nuksu on sitten kulkenut peräpää jäykkänä kun on joutunut pitämään pöksyjä. Ei se niitä yritä pois saada, mutta ei oikein tykkääkään. Nyt se vaan mököttää pöydän alla eikä innostu edes leikkiin :( No välillä oon ottanut pöksyt pois, että pääsee rentoutumaan. Päivällähän se saakin olla ilman pöksyjä omassa huoneessaan, suojasin nimittäin sohvan sitävarten.

Sen takia olen innoissani juoksuista, kun meillä on tarkoitus lähteä jouluksi lappiin ja samalle mökille on tulossa russeli uros. Kokoajan olen pelännyt, että jouksut alkaa sitten jouluksi enkä pääse lähtemään reissuun. Tää uros on kuulemma tosi kova narttujen perään ja enpä usko, että kukaan olis jaksanu kuunnella ulvontaa joulun yli. No nyt se sitten tosiaan alkoi ja toivottavasti kokonaan ohi jo sitten jouluna. Tässähän on kuitenkin vielä kaksi viikkoa aikaa lähtöön. Kertokaa te konkarit, että kuinka noitten ekojen juoksujen kanssa, kauanko kestää ja kuinka kauan pitäisi olla varuillaan, että ei satu vahinkoa tän uroksen kanssa... sekarotuisia pentuja kun en halua. 

Olen ajatellut, että tässä  ekojen tai tokien juoksujen jälkeen veisin Nukan leikattavaksi. Meilläkun ei ole tarkoitus koskaan pentuja teettää. Muuten ehkä olisikin voinut ajatella, mutta Nuka tosiaan on pystykorvamallia ja kooltaan vähän alimittainen eli ei ehkä mikään valioyksilö :) Luonteeltaan kylläkin ihan paras ja meille niin rakas!!!

Viikonloppuna on sitten Helsingissä voittajanäyttely. Ajateltiin lähteä katsomaan pihakoirakehää. Tosi kiva nähdä muita koiria. Tässä juuri katselen hotelleja, että jospa lähtisi jo lauantaina jouluostoksille :) Ajatetiin viettää miehen kanssa "vapaailta" ja viedä Nuksu hoitoon Markuksen siskolle. Näin jälkikäteen ajatellen olisi ollut kiva viedä Nukakin näytille vaikka ei ehkä rodun täydellisiä pirteitä omaakaan. Olisi ehkä pitänyt alkaa harjoittelemaan ajoissa noita näyttelyjuttuja. Me kun ei olla Nukan kanssa treenattu sellaista ollenkaan, eikä ehkä treenatakaan.

Tänään tuli postissa isännöitsijältä lappunen, ilmeisesti tiedote koko talolle. Aiheena oli koira rivitalossa ja naapurien huomioiminen... siihen oli sitten rustattu ohjeita, että huolehdi, että koirasi ei kulje vapaana ja korjaa jätökset, pidä huoli, että asunnosta ei kuulu ylimääräistä metelöintiä... No tulipahan heti mieleen, että onko joku valittanut. Oman käsitykseni mukaan Nuka on aika hiljainen kaveri päivisinkin. Ainakin kun lähden töihin se jää hiljaa asuntoon ja kun tulen kotiin se on aina hiljaa. Kotona ollessamme se ei hauku kuin harvoin jos sattuu kyttäämään ikkunassa ja tiellä menee koiria. Tietenkään en voi tietää metelöikö se täällä päivisin... en usko... No talossa asuu kyllä muitakin koiria ja täytynee tarkastaa naapureilta asiaa kunhan törmään tuossa pihassa. Nukahan on päivisin omassa huoneessaan. Pentuna se oli helpompi jättää yksin kotiin kun tiesi, ettei se pääse tekemään pahojaan koko asunnossa ja samalla ajattelin sen omaa turvallisuutta, ettei kaada mitään päällensä tai syö mitään vaarallista kun ei ole valvovaa silmää kotona. Nykyään se menee aamulla jo valmiiksi omaan huoneeseen ja katsoo sen näköisenä, että joko sä meet... Ykspäivä se jäi hetkeki vapaaksi koko asuntoon kun lähdettiin kauppaan. Nuka jäi eteiseen ihmettelemään, että mitäs nyt tapahtuu kun isäntäväki lähtee ja mä en mennytkään tonne omaan huoneeseen. No siinä se jökötti samassa paikassa vielä tullessammekin, eli varmaan ei ollut uskaltanut liikkua mihinkään siitä :)

Mutta nyt saunaan ja Nuksu tietenkin ekana ylälauteilla :)